Învinge depresia prin meditație

invinge depresia prin meditatie

Meditaţia oferă modalități care permit tratarea directă sau indirectă a tulburărilor psihice, astfel încât să ne putem schimba tiparele mentale şi de comportament. Atacurile de panică, stresul şi depresia sunt câteva exemple de stări mentale negative pe care meditaţia le poate asista direct cu scopul micşorării intensităţii acestora. Sentimentele de neajutorare, melancolie şi tendinţa de izolare sunt caracteristici ale persoanelor depresive. Meditaţia dezvoltă încrederea în sine şi sentimentele de conectare cu alte persoane. Potrivit unor studii, persoanele depresive se simt mult mai bine după efectuarea unor şedinţe de meditaţie. Ai posibilitatea de a învinge depresia prin meditație.

399 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi

7 alimente care îți agravează depresia

7 alimente care iti agraveaza depresia

Alimentaţia corectă are un rol esenţial în sănătatea omului. Dacă aceasta este bazată pe dulciuri, mâncare de tip fast food şi alimente procesate, cărora li se adaugă cantităţi semnificative de alcool, efectele negative asupra sănătăţii vor fi dramatice, mai devreme sau mai târziu. În cazul persoanelor afectate de depresie sau predispuse la această tulburare emoţională, efectele negative ale alimentaţiei incorecte vor fi vizibile imediat şi vor avea o intensitate mărită. Citeşte un articol despre 7 alimente care îţi agravează depresia.

564 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi

Zahărul poate provoca depresie și anxietate

zaharul poate provoca depresie si anxietate

După cum se ştie, persoanelor care suferă de depresie şi anxietate li se recomandă expres să consume foarte puţine dulciuri sau chiar să le elimine din alimentaţie. Motivul este că dulciurile conţin zahăr. După cum se va vedea în acest articol, zahărul produce sau sporeşte depresia şi anxietatea. S-a constatat că rata îmbolnăvirii de depresie şi anxietate în ţările în care se consumă mult zahăr este mai ridicată decât în celelalte. Citeşte un articol din care vei afla cum zahărul poate provoca depresie şi anxietate.

433 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi

Tratamentul anxietății prin fitoterapie

tratamentul anxietatii prin fitoterapie

Fitoterapia (terapia pe bază de plante) este o specializare în care plantele medicinale sunt utilizate sub diverse forme pentru rezolvarea unor probleme de sănătate.

Această specializare este cu siguranţă cea mai veche din domeniul medicinei, omul folosind plante şi ierburi pentru a obţine beneficii în ceea ce priveşte sănătatea începând cu mai multe mii de ani în urmă. Tulburările psihice, aşa cum sunt depresia şi anxietatea, pot fi tratate folosind produse bazate pe plante medicinale. Citeşte un articol despre tratamentul anxietăţii prin fitoterapie.

530 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi

Schimbă-ți stilul de viață pentru a lupta împotriva depresiei și anxietății

schimba-ti stilul de viata pentru a lupta impotriva depresiei si anxietatii

Modificări efectuate în stilul tău de viaţă sunt instrumente simple, dar extrem de puternice în lupta împotriva depresiei şi anxietăţii. Uneori, acestea sunt singurele de care ai nevoie. Pe de altă parte, chiar dacă ai nevoie şi de alte metode de tratament, modificările efectuate în stilul tău de viaţă îţi vor netezi drumul către vindecare. Schimbă-ţi stilul de viaţă pentru a lupta împotriva depresiei şi anxietăţii.

421 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi

Combaterea depresiei folosind remedii naturale

combaterea depresiei folosind remedii naturale

Abordarea integrată a luptei împotriva depresiei presupune utilizarea alături de medicamente şi de psihoterapie a unor metode naturale. Se estimează că de-a lungul vieţii, circa 10-15% dintre oameni vor experimenta diverse forme de depresie.

Depresia este asociată cu modificarea nivelului serotoninei şi al altor neurotransmiţători responsabili pentru starea de bine. Niveluri scăzute ale acestor neurotransmiţători pot declanşa răspunsuri fizice şi psihice puternice. Citeşte un articol despre combaterea depresiei folosind remedii naturale.

831 - numărul total de vizualizări, nicio vizualizare astăzi


 Powered by Max Banner Ads